Doctor Brønshøj LIGHT

Doctor Brønshøj LIGHT
  Uafhængigt tilhængersite om Brønshøj Boldklubs store fodbold-bedrifter
  50% mindre fedt end tidligere       •       E-mail: doctorbronshoj@sol.dk

Forside
Brønshøj-overblik
Nyhedsarkiv
Siden september 99
Brønshøjs hold
Spillere, træner
Holdopstillinger
Siden august 99
Om Brønshøj
Før, nu og aldrig
Tingbjerg
Hjemmebanen
Lyn-supporter
Tilhænger på 5 min.
Skamhalm
Legenden lever!
Rulletekster
Om Doctor Brønshøj
English English summary English summary
Summary, news...

Brønshøj spiller sine hjemmekampe på Tingbjerg Idrætsanlæg
Tingbjerg kan ifølge pålidelige kilder rumme omkring 3000 tilskuere. Anlægget ligger i det nordlige København, tæt på Hillerødmotorvejen (kort, kørselsvejledning). I juni 2003 indviedes en tribune med 600 overdækkede siddepladser.

Tingbjerg Idrætsanlæg, tribunen Tingbjerg Idrætsanlæg, tribunen

Tingbjerg Idrætsanlæg, tribunen Tingbjerg Idrætsanlæg, tribunen

Det glimrende site Danmarks Stadions har en side om Tingbjerg, med yderligere oplysninger om anlægget.

Entrépriser
Til 1. divisionskampene i efteråret 2010 ligger priserne på Tingbjerg på en halvfjerser for voksne og 35 for pensionister og børn under 16 år.

Proviant
På Tingbjerg sælges først og fremmest den legendariske Hvepsebørge – prøv den med de hakkede rå løg til. Der er vist også franske hotdogs og sådan noget, men de tæller ikke rigtigt, da de helt blegner i forhold til børgen. På det seneste er også set salg af burgere, med valg mellem ko og kylling. Dertil kaffe, the, chips, kage, ostemadder, popcorn, choko osv.
Alt vådt serveres i krus: Der sælges pilsnere af begge slags, og for blot et par kroner mere kan der opgraderes til gashåndtag. Femstykskufferter fås også. Skal det være uden procenter, er der halvlitersvand af mange slags.
Alt ovennævnte sælges fra boder få meter fra banen.

Toiletter
Findes under tribunen. Der er indgang til toiletterne i den ende af tribunen, der er nærmest Hvepsebaren og hovedindgangen. Mange vælger i stedet at gøde hækken, der omkranser banen, men det er ærlig talt en kende mere lækkert at vælge den officielle løsning.

Børn
Hilses normalt hjerteligt velkommen ved indgangen af Hvepsen Verner, Brønshøjs mascot. Når først pølserne er spist, vil de formentlig kede sig bravt. Så kan der være brug for lidt tumleplads, og dén er der mest af bag det mål, der vender ud mod Ruten – altså længst væk fra hovedindgangen. Vær dog opmærksom på, at arealet kan være afspærret ved risikoklassificerede kampe.

Udeholdets fans
De går som regel blot ind gennem hovedindgangen som os andre, ser noget bold, sludrer med de andre tilskuere, nyder livet, og opfører sig ordentligt. Undtaget er enkelte risikoklassificerede kampe, hvor udeholdets fans skal benytte særlige indgange, der i givet fald er skiltet tydeligt.
Det er før set, at folk er ankommet til Tingbjerg som tilhængere af udeholdet, for to timer senere at forlade stedet som nyfødte tilhængere af Brønshøj.

Siddepladser
600 overdækkede af dem på tribunen. Uoverdækkede siddeplader kan også findes bag det mål, der vender ud mod Ruten – altså længst væk fra hovedindgangen. Liggepladser findes ikke.


Alle veje fører til Tingbjerg
Nogle er imidlertid nemmere end andre. Doctoren viser dig her, hvordan du smertefrit kommer til Tingbjerg Idrætsanlæg.
Vælg mellem bus og bil og få kørselsanvisninger m.m.
God vind!
Alle veje fører til Tingbjerg

Bus
Det er ikke svært at komme til Tingbjerg – men det kan godt tage en helvedes tid...
I sin tid kunne man tage direkte med rutebil fra Fristaden og ud til Tingbjerg, men den linje findes ikke længere. Nu til dags har du to valg, 2Aeren og 15eren:

2Aeren forbinder lufthavnen, Amager, Hovedbanegården, Rådhuspladsen, Frederiksberg, Grøndalskvarteret og Brønshøj Torv med Tingbjerg. A-busser er et innovativt koncept, der går ud på at busserne snegler sig afsted, og så i øvrigt kommer når de kommer. Det er jo noget helt andet, end man ellers er vant til...

15eren er sagen for dem på Frederiksberg, på Dammeren, i Rødovre og i Husum.

Udcheck afgangstiderne (eller mangel på samme for linie 2A...) hos trafikselskabet.

Når du kommer med bus, så stå af ved Terrasserne (ja, det hedder stoppestedet; det første ved “indkørslen” til Tingbjerg – der står ofte en del mennesker på den lille plads og forfrisker ganen). Det er tættest på stadion (ca. 200 meters gang). Er du i tvivl om resten af vejen, så spørg. Folk på stedet er flinke nok selvom de næppe just dør af tørst. Her er et kort:

Kort

Når du skal hjem igen efter kampen, bliver du for alvor til grin for dine egne penge, for bussen er altid lige kørt, den næste kommer bare aldrig, og den tredje bryder sammen på grund af overbelastning.
Men Brønshøj-tilhængerne smiler bare, for de har jo den friske Brønshøj-sejr at glæde sig over...

Op igen


Bil
Du kommer nemt med bil til Tingbjerg.
Kommer du inde fra byen, så er det Borups Alle ud til Bellahøj, ned i tunnelen, op igen og videre ud ad Hareskovvejen/Hillerød-motorvejen og af ved afkørsel 1 (Høje Gladsaxe/Tingbjerg).
Så til venstre ad Ruten mod Tingbjerg, og du kommer lige forbi stadions parkeringsplads.

Kvalitetsfodbold på Tingbjerg

Kommer du nordfra, napper du Hillerødmotorvejen ind mod byen, kører af ved afkørsel 2 (Mørkhøj/ Husum), til højre ad Mørkhøjvej, ned til Frederikssundsvej, til venstre ind mod byen. En kilometers penge inde ad Frederikssundsvej kører du til venstre ad Åkandevej, så til højre ad Ruten. Så er du der.

Kommer du andre steder fra, kører du hen til en købmand, ruller vinduet ned, og spørger de venlige mennesker, der står udenfor købmanden, om vej.

Op igen

Doctor Brønshøj anbefaler Brønshøjs officielle supporterklub Hvepsene. Doctor Brønshøj er et uafhængigt tilhængersite og repræsenterer ikke Brønshøj Boldklub eller nogetsomhelst andet.