Doctor Brønshøj LIGHT

Doctor Brønshøj LIGHT
  Uafhængigt tilhængersite om Brønshøj Boldklubs store fodbold-bedrifter
  50% mindre fedt end tidligere       •       E-mail: doctorbronshoj@sol.dk

Forside
Brønshøj-overblik
Nyhedsarkiv
Siden september 99
Brønshøjs hold
Spillere, træner
Holdopstillinger
Siden august 99
Om Brønshøj
Før, nu og aldrig
Tingbjerg
Hjemmebanen
Lyn-supporter
Tilhænger på 5 min.
Skamhalm
Legenden lever!
Rulletekster
Om Doctor Brønshøj
English English summary English summary
Summary, news...

Doctoren giver dig her muligheden for at blive Brønshøj-tilhænger på rundt regnet fem minutter.

Tricket består i, at du lærer at sige og gøre nogle ting, som får dig til at virke, som om du har været fast tilskuer til Brønshøjs kampe i de sidste tre generationer. Der er et antal lektioner, og så skal du til eksamen...

Lektion 1: Leif og Kent og hele lortet ...
Når noget ikke kører for Brønshøjs forsvar, skal du med dyb stemme sige, at sådan noget var aldrig sket i sin tid med Leif og Kent og hele lortet...
Leif (Sørensen) og Kent (Nielsen) udgjorde for en snes år siden et fuldstændig suverænt makkerpar i Brønshøjs forsvar. De kunne drive modstanderne (og en sjælden gang tilhængerne) til vanvid ved at køre bolden rundt og rundt imellem sig.
Og de lukkede aldrig så meget som ét mål ind. Aldrig. Nogensinde.
Leif Sørensen fra Leif og Kent...
Leif Sørensen - halvdelen af Leif og Kent, der aldrig nogensinde lukkede mål ind.

Lektion 2: Nævn ikke Struer-kampen ...
Du bliver ikke populær på at begynde at plapre løs om Struer-kampen. I august 1993 mødte Brønshøj på hjemmebane serie-et-eller-andet-holdet Struer i pokalen. Du kan godt nøjes med at vide, at den forventede hjemmesejr udeblev ...

Lektion 3: Udebanedragten ...
Brønshøjs udebanedragt er så vidt vides for tiden hvid.
En overgang var den lyseblå, rød, siden grøn, og til udekampe mod gullige hold har Hvepsene sågar stillet op i sorte trøjer.
Så kan du sige det, hvis nogen spørger.
Når der hersker lidt usikkerhed, er det fordi udebanedragten stort set aldrig kommer i aktion, da den ordinære spilledragt kan gå an næsten alle vegne.
Udebanedragten har i øvrigt de sidste årtier flere gange været brugt på hjemmebanen ...
Det sker når Birkerød, der ligesom Hvepsene spiller i sort-gule striber, gæster Tingbjerg. Birkerød har en vis tendens til ofte at glemme at tage skiftetøj med når turen går til Brønshøj ...
Kent Nielsen fra Leif og Kent...
Kent Nielsen fik mange kampe i rødt og hvidt - nogle af dem var i Brønshøjs udebanedragt.

Op igen

Lektion 4: Hav det ikke helt godt med AB ...
Det er mange grunde til at have det fint med AB. Vore grønblusede venner fra den anden side af motorvejen er trods alt et af de mere hæderkronede danske hold gennem tiderne.
Men ... Brønshøj og AB mødtes i en 1. divisionskamp i foråret 1962. Dengang spillede man forår-efterår (altså modsat nutidens sæson). Brønshøj førte divisionen, hvilket var skønt, for vinderen af forårssæsonen røg i Europa-cup'en.
Brønshøj vandt naturligvis kampen, men AB indgav protest over de tekniske forhold omkring kampen (det var noget med lyset). Så var der omkamp, som AB selvfølgelig vandt.
Brønshøj gik herved glip af pointsene, og det betød, at førstepladsen gled holdet af hænde, og at Europa-cup pladsen i stedet gik til B 1903. Øv! Derfor.

Op igen

Lektion 5: Liverpool-kampen ...
Sig ud i den blå luft, at havde det ikke været for Ringsted-spillerne havde Liverpool fået smæk den sommeraften...
Der skal nok være nogen, der hører efter, og folk vil forstå, hvad du mener.
Baggrunden er, at Brønshøj i 1987 mødte Liverpool i en sommerkamp. Brønshøj havde et kanon-godt hold dengang og havde faktisk Liverpool gevaldigt på hælene efter et hurtigt mål af en angriber, der hed Michael Bo Nielsen (i øvrigt skal du bare sige “Det var ikke sket i Michael Bos tid”, hvis Brønshøj scorer for få mål, men det havde du vel regnet ud ...).
Nå, men sagen er den, at i 2. halvleg fik et par spillere fra Ringsted, der lagde stadion til kampen, chancen på Brønshøjs hold - og så var det kampen endte 1-1 ...
Michael Bo - fast målskytte i Liverpoolkampe
Michael Bo - scorede altid mod Liverpool

Op igen

Lektion 6: De rigtige navne ...
Det rykker, hvis du kan blande nogle af de følgende navne ind i samtalen, når du snakker med folk, mens du venter i pølsekøen: Willy Kragh, Per Røntved, Ove Andersen, Per Friis, Børge Thorup, Morten Svart, Erik Nielsen, Johnny Eliasen, Preben Arentoft, Benny Lohse, Finn Laudrup, Fernando Olsen, Mogens Machon, Tommy Larsen, Arne Schiellerup, osv., osv.
Hvis du oven i købet kan få folk til at fortælle dig om disse her navne, kan du godt begynde at glæde dig, for de har allesammen lavet store bedrifter i Brønshøj-trøjen gennem tiderne.
Per Røntved - legende
Per Røntved - en af de mest kendte spillere Brønshøj har haft.

Op igen

Lektion 7: Hvepsepilsneren ...
En overgang i 1980erne solgte Brønshøj deres egen øl, Hvepsepilsneren, til kampene. Så vidt vides var den brygget af Faxe, og den smagte udmærket.
Hvepsepilsneren blev åbenbart aldrig nogen succes, for den forsvandt ret hurtigt igen, og med mindre nogen har gemt et par stykker til bedre tider, er den nok væk for evigt.
Derfor vil det være blandt det sejeste seje, hvis du ved at tilbyde at rydde alle loftsrum i Brønshøj finder en overlevende Hvepsepilsner, tager den med på stadion (det må man ikke, men ...) og skødesløst står og nedsvælger den bag det ene mål, og derefter er flabet nok til at gå op i Hvepsebaren og kræve penge for flasken.
Til gengæld for sejheden kan det være, du må leve med en muggen smag i munden ...
PS: Nu til dags har vi til gengæld Hvepsebørgen, der formentlig er Danmarks mest legendariske stadionpølse, omend den har fået kortere lunte de seneste år. Og så kan man få den med både friskhakkede og brutale løg. Uden beregning; det er klasse ...

Op igen

Eksamen
Takket være Doctorens lektioner er du nu på fem minutter blevet forvandlet til en erfaren Brønshøj-tilhænger. Nu skal du prøve evnerne af, og der er kun én måde at gøre dét på:
Den traditionelle grønne eksamensdug erstatter vi her med det grønne græstæppe – du skal en tur ud på Tingbjerg og se noget kvalitetsfodbold og lade dig opsluge af noget afslappet og venlig tilhængerkultur i topklasse! Du vil garanteret føle dig velkommen!

Tingbjerg Idrætsanlæg byder på landets bedste bold!
På Tingbjerg består du garanteret...

Op igen

Doctor Brønshøj anbefaler Brønshøjs officielle supporterklub Hvepsene. Doctor Brønshøj er et uafhængigt tilhængersite og repræsenterer ikke Brønshøj Boldklub eller nogetsomhelst andet.